Heb ik tijd voor een bijbaan?

Als student heb je het er maar druk mee: school, sport en je sociale leven slokken een groot gedeelte van je tijd op. Maar toch wil je het liefst zoveel mogelijk leuke dingen doen en dat kost nu eenmaal geld. Voor velen is een bijbaan tijdens hun studententijd de ideale manier om wat extra geld te verdienen. In dit geval gaat het vaak om eenvoudige baantjes die je zonder diploma kunt uitvoeren en waarmee je met een aantal uur per week wat extra geld kunt verdienen. Maar heb jij naast je drukke bestaan nog wel tijd voor een bijbaan? We geven je een indicatie over hoeveel tijd je moet vrijmaken voor een bijbaan en hoe je eenvoudig een leuk baantje scoort.

Hoeveel tijd moet je vrijmaken voor een bijbaan?

Het aantal uren dat in een bijbaantje gaat zitten verschilt ontzettend per bedrijfstak. Handig is het dus om van tevoren voor jezelf te bepalen hoeveel tijd je kunt besteden aan een bijbaantje en hier je zoektocht op te baseren. Waar je in de horeca vaak lange avonden moet werken en dan voornamelijk in het weekend, kun je in een supermarkt ook doordeweeks aan de slag en zijn er baantjes die op oproepbasis werken. In dat laatste geval wordt er een berichtje naar je gestuurd om te vragen of je op een bepaalde dag wilt werken. Hoewel dit natuurlijk ontzettend aantrekkelijk klinkt brengt dit ook een hoop onzekerheid met zich mee en heb je niet iedere maand een vast aantal uren dat je kunt werken. Wil je juist flink aan de slag en een hoop uren maken? Ga dan aan de slag in een supermarkt, in de horeca of kies voor magazijnwerk.

Hoe vind je eenvoudig een leuke bijbaan?

Er zijn ontzettend veel leuke bijbaan vacatures te vinden waardoor er altijd wel eentje is die bij jou past. Als student is het handig om eerst een goed in je nabije omgeving rond te kijken en navraag te doen bij andere mensen die al een bijbaantje hebben. Misschien kun je aan de slag bij je favoriete restaurant? Of hebben ze toevallig nog mensen nodig bij de supermarkt om de hoek? Mocht dit niets opleveren dan zijn er online een hoop zoekmachines te vinden die je een overzichtelijke lijst geven van beschikbare bijbaantjes bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *