Mijn administratieve bijbaan

Op mijn zeventiende heb ik ontslag genomen bij mijn horeca baan en ben ik gaan zoeken naar nieuw werk. Ik vond horecawerk ontzettend leuk, alleen wilde ik wat werkervaring opdoen op een gebied dat dichter bij mijn potentiële studie lag. Ik wilde graag het kantoorleven in. Dit is niet makkelijk wanneer je een bijbaan zoekt die ook nog goed te combineren is met je studie. Ook had ik interesse in financiële zaken en omdat accountant als scholier nog wat te hoog gegrepen was, ben ik gaan solliciteren op verschillende administratieve vacatures. Binnen een week kon ik mijn contract tekenen bij een accountancy kantoor.

Taken administratief medewerker

Als administratief medewerker kreeg ik veel verschillende taken. Een voorbeeld was bijvoorbeeld het bijhouden van de agenda’s van belangrijke accountants die afspraken hadden met grote klanten. Ze deden de boekhouding voor grote bedrijven, die allen grote omzetcijfers hadden. Deze klanten zorgden er natuurlijk ook voor dat het bedrijf waarbij ik werkte hard groeide. Het was een ontzettend leerzame ervaring om voor zo’n groot accountancy kantoor te werken. Doordat het bedrijf zo groot was, werd er veel gedaan om de medewerkers blij te houden. Dat was een van de grote voordelen van het werken voor een groot bedrijf. Dat betekent dat de bedrijfsuitjes zeker niet mis waren: boottochtjes, luxe diners en borrels waren een standaard gegeven.

Naast dat ik dus een soort persoonlijke agenda was, kreeg ik ook veel financiële administratie om mijn bord. Ik kreeg nog niet de verantwoordelijkheid om de financiën te doen voor klanten, maar intern kreeg ik wel allerlei financiële administratie te verwerken. Dit was erg leerzaam en gaf me ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het laatste wat je wilt is tenslotte dat je werkgever denkt dat je onverantwoordelijk met geld omgaat of dat je zelfs geld steelt. Het kan best gebeuren dat als je niet kan verantwoorden waar geld is gebleven, jij met een schuin oog wordt aangekeken. Gelukkig is dat bij mij eigenlijk altijd goed gegaan.

Werk tijdens school en studie

Ik kon dit administratieve werk goed combineren met mijn school en later mijn studie. Ik groeide door, kreeg steeds meer verantwoordelijkheden en daarmee ook een hoger salaris. Alhoewel ik laag moest beginnen, werd mijn geïnvesteerde tijd goed terugbetaald door middel van een promotie. Daarbij had ik met dit werk ook al behoorlijk aan mijn cv gewerkt.

Uiteindelijk kon ik tevreden terugkijken op mijn administratieve baan. Ik heb veel geld verdiend, mijn cv opgebouwd, connecties opgedaan en na mijn studie zelfs nog een vaste baan aangeboden gekregen. Mocht je dus een baan kunnen krijgen die in jouw studierichting ligt, dan raad ik je aan deze kans te grijpen. Dit is waar je in verder wilt en om jezelf op het vakgebied te onderscheiden moet je er vroeg bij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *